2018 års hetaste bröllopsdestinationer


Bröllopssäsongen är här och med den också alla smekmånader, vart åker svenskarna för att gifta sig och vilka är de hetaste resmålen för bröllopsresor i år? Under de närmsta veckorna bokas många resor upp och priserna sticker iväg.

– Svenskarna har ju gift sig i alla tider, men på senare år har vi sett en växande trend av att man inte bara åker på smekmånad utomlands, utan även gifter sig på bortaplan. En del tar med släkt och vänner, andra sticker iväg i hemlighet. Gemensamt för de mest populära resmålen är att det finns sol och värme, samt att de uppfattas som romantiska och en del till och med lyxiga, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Italien – romantikens mekka
Det är få länder som anses så romantiska som Italien gör. Florens, Venedig och Amalfikusten i all ära men Taormina på Sicilien är en mysig stad med smala gränder och romantisk atmosfär som tagit svenskarna med storm. Även området kring Comosjön lockar med vackra vyer och romantiska smultronställen.

Karibien – en färgglad utmanare
Karibien har seglat upp som en attraktiv plats att såväl gifta sig som att spendera smekmånaden på. Potatismjölsstränder, turkost vatten och palmer är en bra grund för en lyckad vistelse i romantikens tecken. Färgstarka Aruba lockar, liksom Jamaica där många föredrar att gifta sig på stranden i vackra Negril.

Maldiverna – en oslagbar favorit
Bara namnet andas lyx och romantik. Ett barfotabröllop i kritvit sand i en solnedgång är något som många drömt om sedan de var små. Här kan man dessutom uppleva andra öar tillsammans, bo i en bungalow på en pelare och lära känna varandra på riktigt. Mauritius är ligger också högt på önskelistan, även om de inte når hela vägen upp för att konkurrera ut Maldiverna.

Kryssning – en stark bubblare på väg upp
Något som klättrat på listorna de senaste åren är att spendera smekmånaden på en kryssning någonstans i Medelhavet, Karibien eller Asien. Här kan man välja mellan gigantiska fartyg som rymmer flera tusen människor, lyxkryssare i Söderhavet eller mer nischade kryssningar som fokuserar på till exempel djur på Galapagos. Fördelen med att åka iväg på kryssning är att du har alla saker på samma ställe och får ändå uppleva en massa olika resmål på samma resa.

– Att gifta sig utomlands är en minnesvärd upplevelse, även om det ibland krävs en del arbete innan för att få koll på rättigheter och så vidare. Men bland våra kunder som gift sig utomlands är nöjet stort. Mitt tips är att planera resan och bröllopet i minsta detalj så att det blir just den speciella upplevelsen man alltid drömt om. En bra sak kan vara att ta hjälp av en resespecialist för att slippa göra hela arbetet själv, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.


*Svenskarnas mest populära platser för bröllop 2018

1. Taormina, Sicilien
2. Toscana
3. Karibien
4. Santorini
5. Kryssning

*Svenskarnas mest populära platser för smekmånad 2018

1. Maldiverna
2. Mauritius
3. Mexiko
4. Karibien
5. Kryssning

Restips
Bröllopskartan

*Listorna är baserade på hittills bokade resor med avresa under 2018, samt förfrågningar i butik.

Annonser

Kategorier

%d bloggare gillar detta: