Brudtärna

Brudtärna är vid ett traditionellt västerländskt kyrkbröllop en kvinna, ofta vän eller nära släkting till bruden, som hjälper bruden, och som under vigseln står vid sidan av altaret då hon ofta håller brudbuketten. Traditionellt förväntas hon hålla tal och även anordna möhippa för den blivande bruden. Tärnorna kan vara fler och följer efter brudparet/bruden in i kyrkan ledsagade av marskalkar.


Tips till brudtärnor….

Det kan uppstå mycket stress när man ska gifta sig och det kan vara riktigt känslosamt, det är mycket planering och det är oerhört mycket som ska fungera något som startar redan 1 – 1,5 år tidigare. Något som kan göra att den blivande bruden någon eller flera gånger ”går in i väggen” inför det stundande bröllopet, det är där och då som man måste vara där och se till att stötta och finnas.

En brudtärna kan sätta ihop ett kit för akuta situationer som ska finnas tillgänglig, gärna i handväskan eller dylikt som ska finnas med både innan och under vigseln. Akut-kittet ska innehålla allt möjligt som kan tänkas vara nödvändigt; 

  • Plåster
  • Värktabletter ifall bruden känner smärta, huvudvärk….
  • Frukt för att hålla energinivån uppe
  • Flaskvatten
  • Bekväma skor

Något som en brudtärna kan göra för att visa uppskattning för uppdraget är att ge det där lilla extra som bruden inte riktigt förväntar sig, kanske en present, en gest, ett minne från er tid tillsammans något som bruden kan bära med sig.

Boka in något som ni tjejer kan göra någon gång dagarna eller dagen innan, en spadag, en skönhetssalong, något som gör att din vännina kommer att känna sig uppskattad.

Det är även viktigt att du som brudtärna inte glömmer bort dig själv under hela processen, det är inte bra om även du som brudtärna är virrig eller stressad, brudtärnan behöver en stadig klippa att luta sig emot.

Ta det lugnt, fokusera på bruden och vigseln, planera kontinuerligt hur och vad som ska hända. Ditt uppdrag är att göra det så bra som möjligt för din bästa vän, ni kommer att får ett minne för livet en händelse som bägge två kommer att bära med sig hela livet.


| » Till Planering « | » Till Checklista « |

Annonser

Kategorier