Gäster – Damer

När det kommer till klädkoder på ett bröllop kan det variera från det ena till det andra, när man får en inbjudan och det står angett vad som gäller kan det om man är osäker på vad som menas att ta reda på hur brudparet har tänkt sig.

I dagens läge har det där med klädkoder suddats ut ordentligt, vad betyder egentligen det?


Högtidsdräkt/Högtidsklädsel
När det kommer till damer så är det balklänning eller långklänning, man kan även bära folkdräkt. Det är vanligt att bära handskar till en balklänning, klänningen kan vara med eller utan ärm. Man kan även matcha med fina skor och en vacker aftonväska.

Jackett
Aftonklänning är det som gäller här, klänningen behöver inte vara lika lång som det ska vara till högtidsklädseln. Den är inte en balklänning, den kan även vara en chiffongklänning eller liknande. Till denna klädkod kan man bära en aftonväska samt ett par eleganta skor.

Smoking
Här det aftonklänning återigen, men här kan man göra ett undantag och köra en kortare klänning som helst ska vara knälång. Klänningen kallas cocktailklänning. Festligt och uppklätt är det som gäller här, men mer utifrån vad gästerna känner sig snyggast i. Förr sågs smoking-klädkoden som en partyklädsel, som inte direkt passade sig för bröllop, allra minst inte i kyrka.

Mörk kostym
Här är det festlig klädsel som gäller, det kan vara klänning, kjol med topp alternativt byxdress. Att klä sig för tjusigt betyder, långklänning eller balklänning, en sommarfin chiffongklänning går hem.

Kavaj
Här är det festligt klädsel, men inte alls lika uppklädd som vid mörk kostym. Men det ska vara finare än vardagsklänning, det kan vara kjol med topp, byxdress eller klänning.


| » Till Gäster « | » Till Planering « | 

Annonser

Kategorier