Gör ditt bröllop till succé – planera i god tid!


Dagen för ert bröllop kommer med all säkerhet  bli en av de största dagarna i era liv,  en dag ni  alltid kommer att minnas. Det har ingen betydelse  om ni väljer en enkelt  bröllop eller ett storslaget  kyrkobröllop  med många gäster, det viktiga är att  det är  just ert bröllop,  ett bröllop precis som NI  vill ha det. Förutsättningen för ett lyckat bröllop,  är att ni börjar med er  bröllopsplanering i god tid.

Det finns en del enkla regler man bör följa när man börjar med sin planering.  Prata noga igenom vilken typ av vigsel ni vill ha så att ni båda planerar för  samma  bröllop.  Helt naturligt är det ofta pengarna som styr, bröllop kostar  pengar och ibland  riktigt mycket pengar.

Anlita en bröllopskoordinator.
Bröllopskoordinatorn kan skräddarsy hela ert bröllop eller bara hjälpa till  med det  mest tidskrävande planeringsarbetet alternativt fungera som bollplank och problemlösare.

Checklista
En bra början är att göra en checklista på allt som måste ordnas.

Det kan vara praktiskt att dela upp listan i större grupper: bruden, brudgummen,  gästerna, kyrkan, bröllopsfesten och så vidare, för att sedan gå vidare och  detaljplanera under varje punkt. Gå igenom listan noga, Försök att ta hjälp av andra så mycket det bara går, släkt och vänner  kommer vara mer än glada över att få vara delaktiga. Kanske har ni en musiker i familjen,  en släkting som kan allt om blomsterarrangemang eller en vän som har en tom lokal ni kan  låna för festen?

När ni är överens om de stora riktlinjerna är det dags att göra en tidplan, kanske med hjälp En tidplan gör att ni slipper känna paniken över att glömma någon liten  men viktig detalj och är ett smart sätt att se till att ni kan sprida kostnaderna över en längre  period och inte göra alla dyra inköp samma månad. Sedan är det bara att skrida till verket.

Frisörer och florister
Bör kanske bokas upp, ni kanske vill ha en solist i kyrkan eller ett band som spelar upp till dans på kvällen?
Det är också bra att på ett tidigt stadium välja  bestman, tärnor, marskalkar, toastmaster och värdpar. De flesta brukar ju ta dessa hedersuppdrag på allvar och man bör därför ge alla gott om tid att förbereda sig.

Boka vigsellokalen i god tid
Men det allra första ni bör göra är nog ändå boka en kyrka eller annan lokal för vigseln, helst om ni vill gifta er på en bestämd dag. Populära kyrkor blir alltid snabbt bokade, ofta ett år i förväg. Tänk på att vigsellokalen i rådhus och stadshus kan vara liten, så om det ska vara många gäster vid en borgerlig vigsel är kanske andra lokaler lämpligare.  När ni vet var vigseln ska vara bör ni också bestämma lokal för den efterföljande festen  eller mottagningen. Om ni planerar en middag utomhus är det förstås bra att ha en reservplan  ifall vädrets makter skulle vara emot er.
Många långväga gäster?  Det är alltid uppskattat om man preliminärbokar hotell och kanske till och med ordnar med transport mellan vigsellokal, festlokal och hotell.

Fotografier blir ett minne för livet
Det också bra att så snabbt som möjligt kontakta den fotograf ni vill ha. Fotografer är ofta hårt bokade så vare sig ni vill att fotografen ska dokumentera hela bröllopet,  så kallad lifestyle fotografering, eller om ni bara tänker er ett traditionellt foto av brudparet i  samband med vigseln, så är det bra att vara ute i god tid. Om ni vill samla era minnen och fotografier till en scrapbook (minnesbok) är det förstås bra att planera för det redan från start.
Vänner och bekanta, se till att så många som möjligt dokumenterar vad som säkert kommer att bli en av de mest minnesvärda dagarna i era liv, en dag värd all slit och planering.

Annonser

Kategorier

%d bloggare gillar detta: