Hur man planerar bröllopsmiddagen


I vår artikelserie om bröllopsplanering så har vi kommit till bröllopsmiddagen och här finns det mycket att tänka på samt besluta om, vi kontaktade våra Ulf på Karlslunds Herrgård samt Magnus Eriksson från Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog för att får reda på hur de ser på bröllopsmiddagen och vilka tips de kunde ge.

Vad anser att man bör tänka på när man börjar planera sin bröllopsmiddag?
– Först och främst så handlar det ju om vad brudparet vill ha, festen är till för dem och inte för de som skall gå på festen, säger Ulf. Sen tycker jag att middagen skall vara hanterbar, tillexempel att förrätten klarar en fördröjning på kanske 30 minuter utan att bli förstörd för då får man lite mer flexibilitet om fördrinken skulle dra ut lite på tiden.

– Välj en restaurang där man vet att det som går ut är kvalitet och att de har erfarenhet av större middagar, säger Magnus. Det gör att man får ett helt annat lugn när man planerar övriga saker.

Vilken typ av bröllopsmiddag rekommenderar ni?
– Trots att buffé låter charmigt och att man tycker det är trevlig för gästerna då de kan mingla när de tar mat så är sittande, serverad middag mycket trevligare, säger Magnus. Man hinner mingla både innan och efter, det går smidigare med talen och det blir en mer behaglig och inte så stökig middag när man blir serverad mot att äta en buffé.

– Jag rekommenderar en sittande trerätters middag då man behöver den tid en sådan tar för att hinna med alla tal, samt att det ofta kan bli rörigt med en buffé, säger Ulf.

Hur hanterar man allergier?
– Det är inga problem bara vi får veta vilka som skall ha specialkost samt en bordsplacering så löser vi det, säger Ulf.

– Det kan kännas tråkigt att bara för att man har en allergi så får man maten sist och kanske när närmaste grannen har ätit upp, säger Magnus. Men har vi bordsplaceringen med allergier utmärkta så får de maten i den ordningen som man ska få maten, och det brukar vara väldigt uppskattat och är för oss en självklarhet.

Vad måste man räkna med att en bröllopsmiddag kostar per kuvert?
– Det beror väldigt mycket på vad man vill ha, rysk kaviar är dyrare än paltbröd så att säga, men om man vill ha en tre rätters middag med fördrink, vin till maten, kaffe och avec, bröllopstårta och kanske en vickning på kvällskvisten så får man räkna med en tusenlapp per kuvert, säger Ulf.

– En trerätters middag kan kosta allt mellan 500 kr – 750 kr beroende på vilken festvåning/restaurang man väljer, hos oss kostar en bröllopsmiddag 650 kr om man bryter ut kostnaden från själva Bröllopspaketet, säger Magnus. Ska man få in ett dryckespaket till middagen också så hamnar vi på ett kuvertpris på ca 1000 kr.

Några övriga punkter ni tycker att man skall tänka på?

Magnus Katrinelund.

  • Kan man välja barnmeny till barnen så gör det, det är så mycket trevligare för mamma & pappa med ett nöjt barn än med ett barn som inte tycker maten passar.
  • Välj det som ni vill äta, gästerna är hur som helst så himla glada att få komma och fira er. Ni behöver inte anpassa menyn efter vad ni tror gästerna tycker om.
  • Är man orolig att drycken till middagen kommer att ta slut och folk sitter med tomma glas (händer dock sällan), meddela bröllopskoordinatorn att det helt enkelt inte får hända. I den stora hela kostnaden för bröllopet så är någon flaska vin mer en liten kostnad.

Ulf Karlslund Herrgård.

  • Se till att det finns att äta och dricka hela kvällen, även om det inte är fri bar så skall det i alla fall finnas bubbelvatten eller någonting.

Det finns som sagt mycket att tänka på när man planerar sin bröllopsmiddag men jag hoppas att ni fått några värdefulla tips här.

Karl-Johan Sandberg
Bröllopskartan

.


Annonser

Kategorier

%d bloggare gillar detta: