Möhippa


Bästa tipsen för en perfekt möhippa

Ska du planera en möhippa i år?

Bröllopskartan ger dig bästa tips för en lyckad och rolig möhippa som bruden sent kommer att glömma.

Boka datum
Det bästa tipset när det kommer till att planera en möhippa är att börja med bruden. Vad gillar hon, vad skulle hon helst vilja göra och vad passar henne?  Se till att få ihop ett datum omgående – det kan vara svårare än ni tror att planera in så att så många som möjligt kan vara med. Kom ihåg att kontakta partnern också, så respektive vet när möhippan ska äga rum.

Budget
Hur mycket pengar ska man lägga på möhippan? Börja med att kolla runt vad alla skulle kunna tänka sig att betala. Kom ihåg att skramla ihop lite extra pengar till transport, dryck och andra oförutsedda utgifter på själva dagen, istället för att en enskild person ska behöva göra utlägg. Det är inte heller kul om många måste hoppa av för att möhippan blir för dyr.

Vilka ska man bjuda på en möhippa? Åsikterna går isär – vissa vill bjuda alla kvinnliga gäster under en viss ålder och andra vill bara ha sina närmsta vänner närvarande. Kolla med bruden eller brudgummen och se om ni kan få ett önskemål på gästlista.

Kidnappningen är ett måste
Kidnappningen är ett måste på möhippan, det bara är så. Planera kidnappningen i lång tid i förväg och se till att det blir en riktig överraskning. Ha kontakt med brudgummen så han vet vad som ska hända – ibland kan han till och med själv vara inblandad.

Föreviga möhippan
Att föreviga möhippan är ett måste, se till att fota mycket så att bruden har roliga minnen att se tillbaka på sen.

Gör en film till bröllopet
Om det passar sig att visa en filmsnutt från möhippan på bröllopet – se till att någon filmar sekvenser under dagen och klipp ihop till en film som ni kan visa upp sen. Be brudgummens best man att göra samma sak på svensexan, det kan vara ett kul minne att spara!

Ha kul ända till slutet
Möhippan kommer med största sannolikhet bli en ganska intensiv dag, men häng med så länge bruden vill fortsätta. Det är hennes dag, och då vill hon förmodligen inte stå själv på ett dansgolv utan sina bästa vänner omkring sig.

« Tillbaka


Annonser

Kategorier