Nya Louis Roederer Brut Vintage 2012 – en utmärkt Champagne för bröllopet


Louis Roederer är kanske mest kända för att de producerar Cristal en Champagne som har ett speciellt skimmer runt sig, man är också ett av få privatägda familjeföretagen i Champagne.

Nu Släpper man en ny årgång av årgångschampagnen Louis Roederer Brut Vintage vilken skulle passa på vilket kändisbröllop som helst.

Senast Louis Roederer släppte en årgångschampagn var 2009 och nu är det dags för 2012 att hitta till Systembolagets hyllor. 2012 präglades av en liten men koncentrerad skörd och har gett ett vin som fått goda vitsord.

Druvorna till denna Champagne odlas på Louis Roederers egna vingårdar i Vallée de la Marne, där jorden innehåller mer lera samt från Côtes des Blancs kalkrika vingårdar och de druvor man använder sig av är 70% Pinot Noir och 30% Chardonnay.

Louis Roederer tillhör de allra främsta Champagneproducenterna och de kan också titulera sig världsmästare efter att ha utsetts till ”Sparkling Wine Producer of the Year” 2016 vid VM i bubblor, eller The Champagne & Sparkling Wine World Championships som tillställningen officiellt heter.

Doften är frisk och nyanserad med toner av mogna äpplen, citrus, nötter, kex och mineral. Smaken är frisk med toner av äpple, citrus, fläder och mineral samt med en viss brödighet.

Denna Champagne fungerar alldeles utmärkt som mingeldryck på bröllopsfesten eller för att fira bröllopsdagen. Jag tycker att denna Champagne är riktigt bra och tycker att man gör bäst i att dricka den utan något tilltugg, men om man vill äta något till så skulle föreslå klassiker som en god kanapé, ostron eller grillad hummer.

Louis Roederer Brut Vintage 2012
Nummer: 76510
Pris: 575 kronor
Volym: 75 cl

Louis Roederer Vintage 2012 får hela


Karl-Johan Sandberg
Bröllopskartan

Annonser

Kategorier

%d bloggare gillar detta: