Blomboden & Amaryllis blomsterbutiker ansluter till Bröllopskartan


Blomboden ligger i Degerfors och Amaryllis i Karlskoga, i bägge butikerna hittar man förutom blommor vackra saker i en charmig miljö, allt för att kunden ska få tips och idéer till sitt hem.

Jessica om historien bakom Blomboden och Amaryllis:

”Det var så här det hela började…

Efter nian började jag jobba hos mamma Ingalill i hennes butik Amaryllis i Karlskoga. Jag kände snart att jag ville göra något på egen hand, jag hade så mycket energi och nya idéer som jag ville förverkliga i en egen butik.

1994 hittade jag en trevlig lokal i centrala Degerfors som passade perfekt för mig.

När jag fick nycklarna till butiken började ett hektiskt arbete med att restaurera, måla om och ordna en massa saker. Det var minsann inte det lättaste i början, men som tur var så stöttade min mamma mig hela tiden och hjälpte mig på alla sätt. Men jag hade en vision att jag skulle lyckas. Jag hade en enorm energi och motivation och jobbade i princip dygnet runt i början.

1995 kommer Angelica in i bilden, min själsfrände. Det hade blivit mer och mer att göra i butiken och jag kände att det skulle vara bra med någon mer i butiken. Personkemin mellan oss stämde perfekt och Angelica visade från början att hon är en riktig arbetsmyra och ställer upp i alla lägen.

Några år senare börjar mamma Ingalill jobba hos mig, hon hade sålt Amaryllis för att trappa ner lite. Vem kunde anat att jag skulle anställa min mamma.

Sedan har allt rullat på och jag har hela tiden strävat efter att utvecklas och bli bättre på allt som gäller butiken, och besöker olika mässor för att få ny inspiration hela tiden.

2008 fick jag möjlighet att ta över Amaryllis i Karlskoga, det kändes som ett naturligt steg att gå vidare med ytterligare en butik.

Så nu är jag tillbaka där allting började. Vem vet, om några år kanske jag har öppnat ännu en butik någon annanstans, det får framtiden utvisa. Men just nu stormtrivs jag med att driva Blomboden och Amaryllis.”


Vi som jobbar i butikerna….

Jessica:
Jessica har haft Blomboden sedan 1994 och Amaryllis sedan 2008. Brinner verkligen för sitt jobb. Skulle kunna vara i butikerna dygnet runt. Efter 2 dagars ledighet får hon abstinens efter sina kunder och blommor. Skyltningen är väldigt viktig för Jessica. Jessica träffar du i båda butikerna.


Angelica:
Angelica började på Blomboden 1995, hon har verkligen full koll på allting. En riktig arbetsmyra, som kan arbeta 20 timmar om dygnet om det behövs. Hon älskar verkligen sina snittblommor. Angelica är otroligt duktig på binderier, arrangemang och buketter. Sköter mycket praktiska saker i butiken som pappersarbeten och alla inköp. Har en liten dotter som heter Lovisa. Angelica träffar du i båda butikerna.


Ingalill:
Jessicas mamma som en gång i tiden ägde Amaryllis, hon gillar krukväxter och älskar sommarplantor. 

Kan nog allt inom trädgårdsområdet, Ingalill är mestadels på Amaryllis.

.


Andrea:
Älskar att gå och pyssla i butiken. Duktig och sprudlande, älskar att göra buketter och fixa med butiken.

Hon gillar att ta tag i grovjobbet, Andrea träffar du på Amaryllis.

.


Åse:
Hon har lång erfarenhet inom blombranschen, utbildad på Munkeröds floristutbildning 1992. Har haft egen butik i fyra år och vet att det inte alltid är en dans på rosor, Åse gillar att sköta blomvården för krukväxterna. Hon älskar att rå om sina kunder på ett glatt och positivt sätt, Åse träffar du på Blomboden.


Mer om Blomboden & Amaryllis hittar man här »

Annonser

Kategorier

%d bloggare gillar detta: