Margaretas Festvåning bjuder på kvalitativ mat, suverän service och en härlig lokal


Margareta Festvåning har en lång historia bakom sig, verksamheten har genom åren utvecklats och förbättras på flera vis. I dagsläget är det Johan Wilhelmsson och hans fru Veronica som driver Margareta Festvåning.

Johan, som ansvarar för det som tillreds i köket  har lång erfarenhet inom restaurangbranschen och har sedan tidigare drivit ett flertal krogar runtom i Örebro. Förutom Margaretas Festvåning så driver han även Värdshuset på Vinön samt Café Vinön tillsammans med Veronica.

Margareta Festvåning är en rymlig lokal i hemmiljö och rymmer 15–130 personer. Den är lämplig till så väl bröllop, fest, dop, affärsmiddagar, möten och mycket annat.

Margareta Festvåning är en 100-årig institution, den drevs först av Folke Folebäck, hans dotter Lena tog sedan över och drev verksamheten under 30 år. Verksamheten har under åren utökas men inte förändras särskilt mycket. Lena misstogs ofta för att vara just Margareta, något hon snabbt förnekade.

Margareta var kronprinsessa och hustru till Gustaf VI Adolf innan han blev kung och hon gav namnet på Hushållsskolan, skolverksamheten startades på flera orter runtom i landet på initiativ av Hanna Lindmark. Under 1912 fick skolan även ett säte i Örebro, hit sökte sig unga kvinnor för att lära sig kokkonst efter prinsessan Margaretas simpla med hälsomedvetna principer. Exakt 50 år efter skolans uppstart så stängdes den ner och blev istället en festvåning på Drottninggatan i centrala Örebro.

Margareta Festvåning erbjuder ett vinnande koncept med kvalitativ mat, suverän service och en härlig lokal.

Planerar du dop, bröllop eller något annat och är i behov av catering eller festmåltid?

Margaretas Festvåning kan åta sig uppdrag även utanför festvåningens lokaler om det är ett önskemål, för dem är det viktigt att du som kund blir nöjd med hela konceptet från början till slut, Margaretas Festvåning lyssnar till dina önskemål och gör sitt bästa för att uppfylla dem.

Margaretas Festvåning är med dig från början till slut!


Annonser

Kategorier

%d bloggare gillar detta: