Mat


Maten är viktig när det kommer till bröllopsmiddagen, hur man väljer att göra är upp till respektive brudpar, men allt som oftast är det enklaste det bästa.


Trerätters och bröllopstårta
Det vanligaste på ett klassiskt bröllop är antagligen en trerättersmiddag kombinerat med tårta, bara för att det är så betyder inte att det är det rätta. Bestämmer man sig för trerätters är det viktigt att den består av en kombination lätt och tung mat samt att man väljer dryck noga. Att servera både tårta och dessert kan för många kännas som ”kaka på kaka”, men det är en del som ska behålla. Om man måste sitta utan mat på en bröllopsmiddag, kan det den bli eller kännas lång och tråkig, sen underlättar det för toastmastern då han har flera rätter han kan planera eventets tal och förströelser runt. Försök se till att om tårtan är lättare kan desserten vara tyngre, och tvärtom.


Tvårätters och bröllopstårta
Något som många gillar är att inte ha med desserten och gå på förrätt, varmrätt och tårta, ett val som fungerar alldeles utmärkt. Se till att sittningen ordentligt samt att bröllopstårtan serveras när alla sitter vid bordet, det gör att toastmastern även kan hålla ett tal även där.


Buffé och bröllopstårta
Ett kostnadseffektivt val är att servera bröllopsmiddagen som en buffé, något man kan göra som man känner för då det finns otroligt många kombinationer för att få till det som man vill själv. Vill man så kan man förstärka sitt tema med dekor och mat, exempelvis som en grekisk middag med vinrankor längs väggarna och färska örter på borden istället för blommor. Det viktigaste när det kommer till buffé är tidsaspekten för att hämta maten, en bra sak är att om man är många gäster så delar man upp buffén på olika bord där man kan hämta maten från två håll. Det är toastmasterns uppgift att informera gästerna om hur det ska gå till när maten ska hämtas.

När ni ska välja och provsmaka menyn med kocken ska ni tänka på:

# Fråga vad som ingår i priset
# Fråga vad de som behöver specialkost serverars
# Tänk på att våga byta ut och ändra i menyn så att den passar er
# Fråga hur de vill att toasmastern utannonserar schemat för sittningen
# Lista ut huruvida ni villa servera någon vickning eller nattmat


» Till Mat & Dryck «  – » Till Planering « – » Till Checklista «

Annonser

Kategorier