Så lyckas du som brudtärna


En av dina närmsta vänninor ska gifta sig och bruden har valt just dig som brudtärna eller hederstärna som det även heter, ett hedersfyllt uppdrag och här kommer tipsen som gör dig bäst för att lyckas med uppgiften.

Att vara brudtärna eller hederstärna innebär ett stort ansvar, det är du som är ansvarig runt allt som rör bruden, en uppgift hur stor den än verkar är ganska enkel att klara av.

Det är viktigt att man har en bra kommunikation med bruden då det är du som ska se till att hon får det hon begär, börja med att be henne skriva ner vad hon vill ha och förväntar sig av dig som brudtärna.

Planering är grundläggande…
För att undvika att brudens förehavanden krockar med din kalender ta kontakt med den blivande brudgummen för att honom att kolla upp brudens schema så att du kan boka in eventuella händelser, möhippa, jakt på klänning, o.s.v.

Ska du hålla tal under middagen kan det vara skönt att slippa stressen att göra det tätt inpå, gör det så fort som möjligt för att kunna ändra och finslipa fram till det är dags att genomföra talet.

Skriv ner alla planer som du har tänkt att genomföra, anteckningsblock i form av papper eller digitalt spelar ingen roll huvudsaken är att du har järnkoll på vad som ska hända.

Möhippa….
En tradition är att den blivande bruden förväntar sig att bli ”kidnappad”, helst när hon minst är medveten om när det ska hända. Hur du väljer att lägga upp möhippan är varierande, vill man slå på stort är en weekdenresa fantastiskt, men det kan vara lika fantastiskt med en kväll på stan bara det är rätt människor inbjudna.

Det är överraskningsmomentet som ligger i grund för att lyckas, man kan be om hjälp från den blivande brudgummen eller brudens vänner på hennes jobb för att ”kidnappa” henne i rätt läge.

Gör en research på bruden….
Att göra en research på bruden kan vara till stor hjälp eftersom det  handlar om att överraska henne, gör en detaljerad lista på vem hon är, vad hon gillar o.s.v. Var inte rädd att kontakta nära och kära för att fråga om vanor, egenheter, vad hon kan tänkas vilja ha eller önskar sig.

Fixa möhippan efter hur det ser ut ekonomiskt och hur bruden har det runt omkring sig. Framförallt ta hänsyn till om hon är framåt och gillar att vara mittpunkten eller om hon tvärtom gillar när det är intimt och nära. Tänk på att det är hennes dag och att det är brudens önskningar som ska uppfyllas.


Uppgifter som är vanliga för brudtärnor….

 • Innan vigseln:
  – Fixa och se till att möhippan blir av
  – Assistera vid planering av bröllopet (även om brudgummen är involverad) och bröllopsbestyr.
 • Under vigseln:
  – Se till att klänning med tillbehör ser bra ut och att släpet ser snyggt ut när bruden står framme vid altaret
  – Hålla i ring och brudbukett
 • Bröllopsfesten:
  – Hålla koll på bröllopsgåvorna
  – Se till att bröllopsgästerna skriver i gästboken
  – Se till att bröllopsgåvorna kommer hem till brudparet
  – Och självklart hålla ett tal under bröllopsmiddagen

» Mer tips här «


Annonser

Kategorier

%d bloggare gillar detta: