Solklara viner till sommarens och bröllopets mat


Den efterlängtade värmen är äntligen här. I samband med det plockas grillen fram och vinterns tunga mat byts ut mot knytkalas, grillbufféer och fräscha sallader. Haloumi, fisk och grönsaker är populära val under sommarens och bröllopens middagar. Maten är given, men vad ska serveras i glasen? Här är The Wine Companys sommelier Linda Sorby bästa vintips till sommarens och bröllopets matklassiker.

Att grilla är för många synonymt med sommar och semester. Maten på tallriken byter skepnad och vi väljer färskpotatis, sallad och grönsaker framför grytor och soppor. Något som också bör byta skepnad är innehållet i glasen. Viner i alla färger, smaker och dofter står i full blom och förutom sommarens stora favorit av den rosa kulören finns det andra vinsorter som gör sig utmärkt till den varma årstidens klassiska maträtter.

Att det är trendigt att välja råvaror efter säsong har nog inte undgått någon. Svenskarna äter gärna efter årstid och vi uppmuntrar till att låta även valet av vin följa den trenden. Till lättare mat passar en Crémant utmärkt, blir det fisk till huvudrätt slår en Riesling aldrig fel och serveras det grillat kött rekommenderar vi en aromatisk Rioja. Till Riojan kan det dessutom vara trevligt att klippa ner lite färska örter från trädgården, det lyfter nämligen vinet ytterligare, säger Linda Sorby, Marketing Manager på The Wine Company.

– Ska sommaren spenderas på landet är det perfekt att beställa viner online då de levereras direkt till dörren. För dig som är på bilsemester och råkar ha vägarna förbi Hamburg så rekommenderar jag starkt Haweskos nyöppnade butik. Där finns flera viner ur The Wine Companys sortiment men även en hel del annat spännande för den som är intresserad, avslutar Linda Sorby.

Tre solklara viner till sommarens och bröllopets mat:


Bouvet Ladubay Blanc ”20” – Brut, Crémant de Loire AC

Bouvet Ladubay klassas som en av de allra främsta producenterna av Crémant. För att fira det 20-åriga samarbetet med The Wine Companys moderbolag Hawesko, har de skapat denna exklusiva jubileumscuvée. Ett mästerverk från vinmakarna i Saumur: elegant, stor finess och limiterad upplaga. Det doftar fruktigt, är fint pärlande och övertygar redan vid den första droppen. Bör drickas nu el. inom 3 år
Passar till: Lättare somriga maträtter, som t.ex. haloumiburgare, feta & melonsallad.
Pris: 139 kr
Artikel-nr.: 443 849


Ferdinand Koehler Riesling Alte Reben – 2017, Trocken, Rheinhessen Weingut Dr. Koehler

För 10 år sedan tog familjen Dreissigacker över den traditionsrika vingården Dr. Koehler. Grundarens namn är förbehållet utvalda viner, som denna Riesling från gamla vinstockar som ger aromatiska druvor. Det har en mogen doft med fruktiga toner och lägger sig rikt och fylligt i munhålan med en diskret syrlighet. Bör drickas nu eller inom 2 år. 

Passar till: Lättare fisk & skaldjursrätter, grillade grönsaker t.ex. sparris.
Pris: 129kr
Artikel-nr.: 412947


Corte Mayor Rioja Reserva – 2013, Rioja DOCa Barón de Ley

Corte Mayor Reserva är ett vin i klassisk Riojastil. På Bodega Barón de Ley tillverkar man det här vinet som har härliga aromer av körsbär, plommon, vanilj och cigarrlådor. I glaset finner du mogna runda tanniner, samt lite mjuk lakrits till det. Man låter vinet mogna på träfat. Det ger den här Reservan arom, struktur och garanterar att det kan lagras i åtskilliga år framöver. 

Passar till: Grillat kött, smårätter som ost och oliver.
Pris: 139 kr
Artikel-nr.: 228860


Annonser

Kategorier

%d bloggare gillar detta: